Hoe anoniem is een incognito modus?

Hoe anoniem is een incognito modus?

Surf jij weleens online door middel van de incognito modus die bijvoorbeeld Chrome je aanbiedt? Omdat je naar iets op zoek bent waarvan je niet wilt dat iemand het op werk of thuis ziet? Heb jij jezelf dan ook weleens afgevraagd hoe anoniem je eigenlijk bent als je dit doet. Hoe anoniem is incognito? Wij van VPN Nederland vertellen je hier graag meer over!

Wat doet een incognito modus?

Een incognito modus zorgt ervoor dat de bezochte website niet terug komt in je browsergeschiedenis. Ook de cookies worden niet opgeslagen wanneer je een website bezoekt via de incognito modus. Echter volledig anoniem ben je niet op deze manier. De sites die je bezoekt via de incognito modus zijn nog steeds naar jou terug te leiden. Kun je er echt veilig mee internetten? Hoe dat kan leggen we je graag uit.

Je IP-adres verandert niet met incognito modus

Wanneer je iets in je browser op gaat zoeken via de incognito modus, blijft je IP-adres hetzelfde. Daar verander je tenslotte niets aan. Je IP-adres is je online adres. Zie het als je woonadres. Met je IP-adres ben je te traceren. Heel veel websites kunnen precies zien waar jij je ongeveer bevindt. Wellicht niet altijd tot op de meter, maar wel in de buurt van. Jouw internetprovider weet zelfs welk real life adres er te koppelen is aan jouw IP-adres. Bij het afsluiten van je abonnement heb je deze tenslotte opgegeven. En wist je dat sommige overheidsinstellingen en de politie deze gegevens over jou mogen opvragen?

Daarnaast zorgt jouw IP-adres ervoor dat je last kunt hebben van geografische blokkades. Dit zijn blokkades die je bijvoorbeeld kunt ondervinden wanneer je graag Netflix Amerika wilt bekijken. Dit kan niet omdat jouw IP-adres zich ergens bevindt waar er een blokkade zit vanwege je locatie.

Incognito is dus niet zo anoniem als je zou denken, maar wat kan er dan wel voor zorgen dat je anoniem over het internet kan surfen en ook nog bijvoorbeeld Netflix Amerika kunt volgen? Een VPN-verbinding is een uitkomst in deze. Via deze verbinding kun je namelijk meedraaien op de server van de provider en krijg je een ander IP-adres zonder geografische blokkades. Zo ben je én anoniem én kun je series en films kijken waar je maar wilt.

VPN-verbinding

Wij hebben alvast een aantal reviews voor je geselecteerd:

  • ExpressVPN: een hele goede VPN-provider met weinig tot geen nadelen. De snelheid die zij bieden is top, de veiligheid is meer dan goed en ze bieden meer dan 2000 servers in 90 landen. Voor de iPhone heeft deze provider een app die makkelijk in gebruik is. Het enige minpunt wat wij kunnen vinden is dat ExpressVPN niet de allergoedkoopste provider is.
  • GooseVPN: een provider van Nederlandse bodem. De app voor iPhone is makkelijk in gebruik en doordat het van Nederlandse bodem is ook snel te begrijpen en ze bieden ook een Nederlandse klantenservice. Handig bij vragen! De snelheid is ook goed van deze provider.

Wil je de Beste VPN (Virtual private network) zelf aanschaffen? En de VPN vergelijking zelf doen op onze website? Dat kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *