Nieuws

Corona zorgt voor enorme toename in VPN-gebruikers

Koen

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het aantal gebruikers met een VPN enorm is toegenomen. Doordat miljoenen mensen thuis werken, steeg de vraag in de eerste week van de pandemie met gemiddeld 41 procent. Dat stelt het VPN-onderzoeksbedrijf top10vpn.com.

Voor heel 2020 lag het aantal VPN-gebruikers gemiddeld zo’n 22 procent hoger dan voor de pandemie.

124 procent stijging

In sommige landen steeg het aantal gebruikers nog veel sneller. Zo werd in de Verenigde Staten een stijging van 124 procent geconstateerd tussen 8 maart en 22 maart 2020.

In Italië werd zelfs een stijging van 160 procent gezien. Opvallend hierin is dat er een verband lijkt te bestaan tussen het aantal Covid-19 besmettingen en de toename in VPN-gebruik.

Toename in 75 landen

Volgens de site werd in het begin van de coronacrisis bij 75 landen een aanzienlijke toename in VPN-verkeer geconstateerd. Met name in Oost-Azië is het aantal VPN-gebruikers hoog. Naar schatting heeft zo’n 30 procent van de mensen met een internetverbinding een VPN. Wereldwijd is de VPN markt circa 31 miljard dollar waard.

Vooral jonge mensen kiezen graag voor een VPN. Van alle gebruikers is 68 procent tussen de 18 en 34, meldt Go Globe.

VPN voor thuiswerken

Een VPN kan essentieel zijn voor mensen die vanuit huis werken, maar wel toegang moeten hebben tot het intranet van hun werkgever. Zonder VPN is deze verbinding veel minder veilig.

Met een VPN wordt er een veilige tunnel gemaakt waarmee de werknemer op afstand toegang krijgt tot de gegevens die nodig zijn voor hun werk.

Het voordeel hiervan is:

  • Dat de werknemer computers veilig op afstand kan bedienen
  • Dat werken locatie-onafhankelijk wordt gemaakt

Zakelijke VPN

Ook veilig thuis werken met een VPN?

Een aantal VPN-aanbieders richten zich specifiek op zakelijke gebruikers, waaronder:

  • NordVPN (via NordVPN Teams)
  • PureVPN
  • Windscribe

Geen reacties

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.