Nieuws

ExpressVPN overgenomen door IT-bedrijf Kape

Koen
Express VPN

ExpressVPN, één van de grootste VPN-aanbieders ter wereld, is overgenomen door Kape, een IT-beveiligingsbedrijf. Met de verkoop zou een bedrag van 936 miljoen dollar (791 miljoen euro) gemoeid zijn.

Door de overname bezit Kape nu vier VPN-reuzen, namelijk Private Internet Access (PIA), CyberGhost, Zenmate en ExpressVPN. Kape heeft nu zo’n 6 miljoen betalende klanten in bezit, waarvan er zo’n 3 miljoen afkomstig zijn van ExpressVPN. Er zijn 720 medewerkers werkzaam bij het bedrijf.

Eersteklas speler

Kape hoopt een eersteklas speler op het gebied van privacy en veiligheid te gaan worden. Met ExpressVPN lijken die kansen reëel, aangezien deze aanbieder het vaak erg doet in onafhankelijke reviews. Bij VPN.nl scoort ExpressVPN een 9,6.

ExpressVPN scoort uitstekend op het gebied van privacy, veiligheid, gebruiksgemak, mogelijkheden en snelheid. De dienst heeft duizenden VPN-servers, die zijn verdeeld over zo’n 94 landen.

Verheugd

Mede oprichter Dan Pomerantz is verheugd met de overname en denkt dat er op van innovatie grotere stappen gemaakt kunne worden.

Met toegang tot meer kapitaal en middelen als onderdeel van Kape, zijn we verheugd om onze productontwikkeling te kunnen versnellen

Dan Pomerantz (co-founder ExpressVPN)

Twijfelachtig verleden

Kape Technologies kwam in het verleden – toen het nog Crossrider heette – wel eens negatief in het nieuws. Zo richtte het software op waarmee het advertenties in de browsers van gebruikers kon ‘injecteren’, meldt Tweakers.

Maar dat soort praktijken lijken vooralsnog tot het verleden te behoren. Het bedrijf richt naar eigen zeggen niet meer op advertentietechnologie.

2 reacties

 • Pete

  Wat gebeurt er met je data omdat kape technologies een Israëlische bedrijf is wat als land meewerkt met de vijf eyes landen

  Reageer
  • Koen VPN.nl

   @Pete

   Israël behoort niet tot de 5 eyes landen. Bovendien gaat het uiteindelijk om het hoofdkantoor van de VPN-aanbieder en niet het moederbedrijf.

   Reageer

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.