Nieuws

ExpressVPN trekt zich terug uit India

Koen

VPN-aanbieder ExpressVPN heeft besloten haar VPN-servers uit te zetten in India, een land met bijna 1,4 miljard inwoners. Reden hiervoor is dat de Indiase overheid heeft besloten dat bedrijven en organisaties verplicht gegevens van hun klanten moeten registreren en voor vijf jaar moeten bewaren, zoals naam, adres, contactgegevens en IP-adres.

De nieuwe wetgeving moet cybercrime in het land tegengaan.

VPN-providers

VPN-providers hebben als uitgangspunt om geen gegevens van klanten vast te leggen, in het kader van de privacy. Ook online activiteiten van gebruikers worden privé gehouden, zodat iemand anoniemer op het internet is. De nieuwe wetgeving in India maakt deze manier van werken onmogelijk.

 De wet schiet zijn doel voorbij en is zo breed dat het uitnodigt tot mogelijk misbruik. We vinden dat de schade door mogelijk misbruik zwaarder weegt dan de voordelen die beleidsmakers claimen.

ExpressVPN

Alle VPN-servers van ExpressVPN in India komen daarom per 27 juni 2022 te vervallen.

Virtueel IP-adres

Het blijft volgens ExpressVPN overigens nog steeds mogelijk om via hun een IP-adres uit India te krijgen, maar daarbij gaat het wel om een virtuele server vanuit Singapore of het Verenigd Koninkrijk.

Het is nog niet duidelijk wat andere VPN-aanbieders, zoals NordVPN en Surfshark besluiten te doen voor hun servers in India.

Geen reacties

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.