Nieuws

VPN-aanbieder ‘DoubleVPN’ uit de lucht gehaald

Koen

Bij een internationale operatie, geleid door een eenheid van de Nederlandse politie, is VPN-aanbieder DoubleVPN op offline gezet. Volgens de politie leverde het bedrijf beveiligde VPN-verbindingen aan cybercriminelen en kon de dienst gebruikt worden om slachtoffers aan te vallen.

DoubleVPN zou vermoedelijk worden gebruikt door ransomware-verspreiders en phishing-fraudeurs. DoubleVPN wordt ook verdacht van witwassen en gekenmerkt staan als mogelijke criminele organisatie.

Hackbevoegdheid

Volgens het Openbaar Ministerie zou DoubleVPN een kleine VPN-provider zijn die een belangrijke rol voor internetcriminelen vervulde. Daarom maakte een speciale politie-eenheid, genaamd het Digital Intrusion Team (DIGIT), gebruik van hun hackbevoegdheid om de infrastructuur van DoubleVPN binnen te dringen.

Naar aanleiding van het onderzoek werden talloze servers in beslag genomen, waaronder in Nederland, Duitsland, de VS en Canada. Tegen de eigenaren worden gerechtelijke stappen ondernomen.

Kies een veilige VPN

Gelukkig deugen de meeste VPN-providers wel.

Overweeg je zelf een VPN-abonnement te nemen, maar weet je niet precies hoe je een geschikte aanbieder kunt kiezen? Kijk dan eens in onze hulpgids ‘hoe kies ik een VPN-aanbieder?‘.

VPN.nl test alle populaire VPN’s op privacy, veiligheid, mogelijkheden, snelheid en gebruiksgemak.

Geen reacties

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.