Blog

Wat heb je aan VPN op vakantie?

Koen

Een VPN zorgt dat jouw privacy beter is beschermd als je thuis het internet op gaat. Maar ook op reis of tijdens je vakantie biedt een VPN talloze voordelen.

We brengen de belangrijkste drie voor je in kaart.

1. Kijken naar de Nederlandse TV

Een belangrijk voordeel is dat je met een VPN live naar de Nederlandse televisie kunt blijven kijken, waar je ook bent op de wereld. Met behulp van een VPN kun je namelijk verbinding maken met een server in Nederland, waardoor je een IP-adres uit Nederland krijgt. Je kunt dus gewoon gebruik maken van Ziggo Go of de KPN Smart TV app om live naar de Nederlandse televisieprogramma’s te kijken.

Het enige wat je verder nodig hebt is een goede internetverbinding. De VPN doet de rest.

2. Streaming

Doordat je jouw IP-adres kunt wijzigen naar een ander land, krijg je toegang tot streamingsdiensten die alleen in dat land beschikbaar zijn.

Zo kun je met een VPN gratis naar de Formule 1 kijken, door verbinding te maken in Luxemburg of Oostenrijk.

Of ben je op rondreis in de VS? Dan kun je met een VPN toch kijken naar NPO Start of Videoland, simpelweg door een Nederlandse VPN-server te kiezen.

3. Veiliger op openbare netwerken

Als je in het buitenland bent, maak je sneller gebruik van een openbare wifi-verbinding, bijvoorbeeld op het vliegveld of in hotels. Het gevaar van zo’n verbinding is dat deze niet met een wachtwoord is beschermd en je deze verbinding deelt met anderen die op hetzelfde netwerk zitten.

Een VPN biedt in dit geval een extra laagje veiligheid, omdat er een versleuteling wordt toegevoegd. Mocht je onverhoopt toch verbindingen met een onveilig netwerk, dan kan een hacker alleen versleutelde informatie zien, in plaats van gevoelige gegevens.

Al overtuigd?

Check dan ons overzicht van de beste VPN’s tijdens je vakantie.

Geen reacties

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.