Super Bowl (2025) live kijken in Nederland


De Super Bowl is misschien wel ’s werelds grootste sportevenement. Het wordt jaarlijks door 800 miljoen tot een miljard mensen wereldwijd bekeken.

Als je buiten de Verenigde Staten woont, is het echter niet zomaar mogelijk om toegang te krijgen tot de uitzending. Een Virtual Private Network (VPN) kan je helpen om de wedstrijd live te bekijken via een betrouwbare stream.

In deze gids bespreken we:

  • Wanneer de Super Bowl te zien is (in 2025)
  • Hoe je de Super Bowl vanuit Nederland kunt kijken

Lees dus snel verder.

Wanneer is de Super Bowl?

De NFL Super Bowl (59) vindt plaats op zondag 9 februari 2025. De kick-off tijd is nog niet precies bekend.

In de Verenigde Staten is de uitzending op zondag 9 februari te zien.

De locatie van het evenement is het Caesars Superdome in New Orleans. Het is de huidige thuisbasis van de New Orleans Saints.

Halftime show

De halftime show is altijd weer een belangrijk onderdeel van de hele Super Bowl ervaring en een veelbesproken onderwerp na afloop van het evenement. Geen minuut gaat in de VS voorbij zonder een stukje entertainment.

Stappenplan: Super Bowl live kijken

In de Verenigde Staten wordt de Super Bowl live bij Fox uitgezonden. Helaas is deze TV-uitzending alleen zichtbaar voor de Amerikanen. Ook online is de Super Bowl alleen te kijken met een Amerikaans IP-adres.

Wil jij de 59e editie van Super Bowl toch gratis kunnen kijken vanuit Nederland?

Dan heb je het volgende nodig:

Geen zorgen, want we leggen stap-voor-stap uit hoe je hieraan komt en wat je moet doen.

1. Kies een VPN

De eerste stap is om een geschikte VPN te kiezen, want hiermee kun je een IP-adres uit de VS bemachtigen.

Wij hebben zelf meerdere VPN-aanbieders getest en kwamen tot de conclusie dat NordVPN of Surfshark hiervoor uitstekende keuzes zijn. Beide hebben snelle en betrouwbare servers in Amerika.

Een abonnement van 2 jaar kost je bij deze aanbieders 2,00 tot 3,50 euro per maand. Wil je hem maar voor een maand? Dan betaal je rond de 10 à 12 euro eenmalig.

In beide gevallen kun je het VPN-abonnement gratis annuleren binnen 30 dagen, mocht je niet tevreden zijn. Dan krijg je je geld gewoon weer terug,

2. Maak verbinding met de VPN-server

De volgende stap is om verbinding te maken met de juiste VPN-server. Welke je moet kiezen, is afhankelijk van de live stream die je wilt gaan gebruiken.

Dit zijn twee geschikte Super Bowl live streams:

Live streamLand (VPN-server)Opmerking
FoxVerenigde StatenFull HD
Engels commentaar
BBC iPlayerVerenigd KoninkrijkFull HD
Engels commentaar

We namen de proef zelf op de som:

Hiervoor schakelden wij NordVPN in en zochten we binnen de app naar ‘united’. Je krijgt dan zowel de keuze voor VPN-servers binnen de Verenigde Staten als binnen het Verenigd Koninkrijk.

Zie onderstaande screenshot.

Klik links of op de kaart op de gewenste server en maak direct verbinding.

3. Ga naar de online live stream

Voor de volledige ervaring is het wellicht het leukste om de uitzending via een Amerikaanse zender te bekijken. Daarvoor zit je dus bij Fox goed.

De laatste stap is dus om naar de live stream van Fox Sports te gaan via deze link. Hier vind je de live-uitzending van de Super Bowl. Je hoeft hiervoor niet in te loggen.

Screenshot van Fox Sports live

Werkt de Fox live stream om wat voor reden dan ook niet?

Dan is er gelukkig nog een goed alternatief, namelijk de Britse BBC iPlayer stream.

Hiervoor dien je wel eerst een BBC-account aan te maken met behulp van je mailadres. Bij land (country) kies je voor ‘United Kingdom’