CyberGhost

Review 2021

Bijgewerkt op mei, 2020


 • Zeer goede prijs- kwaliteit verhouding

 • Speciale servers voor torrenting

 • Beperkte servers in Azie en Afrika

8.6

VPN Score

Snelheid
8
Gemak
9
Veiligheid
9
Servers
8

Specificaties CyberGhost

Eindcijfer:

8.6


Opties:

Netflix, HBO, AmazonPrime


Gelijktijdige verbindingen:

7


Torrents:

1


Besturingssystemen:

Windows, Mac, iOS, Android, Linux


Protocollen:

OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP


Logbeleid:

Geen logs


Aantal servers:

2700+ servers in 60+ landen


Vanafprijs:

2.79


Geld-terug-garantie:

30 dagen geld terug

CyberGhost

CyberGhost review 2020

CyberGhost is een VPN aanbieder die sinds 2011 actief is en zich met name richt op de gebruiksvriendelijkheid en privacy bij het gebruik van hun software. Dit merk je duidelijk als je kiest voor deze provider, zoals veel mensen al hebben gedaan. CyberGhost biedt een service met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Op basis van deze CyberGhost review 2020 kun je voor jezelf bepalen of het aanbod van deze provider bij jou past en of jij één van de vele gebruikers van CyberGhost wordt.       

In deze CyberGhost review 2020 belichten we de volgende factoren:

 • De mogelijkheden van CyberGhost; 
 • Het gebruiksgemak van CyberGhost;
 • Installatie van CyberGhost; 
 • De mogelijkheden met betrekking tot torrenting en streaming bij CyberGhost;
 • Aantal gelijktijdige verbindingen;
 • Veiligheid en privacy bij het gebruik van CyberGhost; 
 • De snelheid van CyberGhost;
 • De prijsstelling van CyberGhost;
 • De voor- en nadelen van CyberGhost;
 • De specificaties van CyberGhost op een rijtje;
 • De eindconclusie: is CyberGhost een interessante optie voor je?

De mogelijkheden van CyberGhost;

Als je een beetje bekend bent in de wereld van VPN aanbieders, zal de naam CyberGhost je bekend voorkomen. CyberGhost is een veel gebruikte VPN dienst. Ongeveer 15 miljoen mensen hebben gekozen voor deze service en hiermee is deze provider zeker niet de kleinste speler op de VPN markt. CyberGhost is een virtual private network aanbieder dat al een aantal jaren actief is op dit gebied. De officieel uit Roemenië afkomstige provider (een deel van dit bedrijf werkt overigens vanuit Duitsland), was in het verleden één van de bekendste gratis VPN aanbieders ter wereld. 

CyberGhost heeft de beschikking over maar liefst 2750 servers, die verdeeld staan over 52 landen. Dit uitgebreide aanbod biedt uiteraard zeer veel mogelijkheden om geografisch geblokkeerde content van een bepaald land te bekijken. Ook in Nederland staan voldoende servers om vanuit het buitenland naar Nederlandse TV te kijken. 

Veel mensen kiezen voor het gebruik van een VPN om zichzelf de mogelijkheid te bieden om naar films en series op de Amerikaanse Netflix te kijken. Als je voor die doelstelling op zoek bent naar een VPN provider, is CyberGhost een prima keuze. De provider heeft ruim voldoende servers voor je beschikbaar om op een eenvoudige wijze de VPN blokkades van Netflix te omzeilen.

Helaas moeten we wel stellen dat CyberGhost de (wereldwijde) verdeling van de servers minder goed voor elkaar heeft. Er zijn gebieden waar je kunt kiezen uit een relatief grote hoeveelheid servers, maar er zijn ook plekken waar deze keuzemogelijkheid aanmerkelijk minder groot is. In gebieden als Afrika en Azië staan relatief weinig servers. Uiteraard heeft een grote afstand tot een server vaak negatieve gevolgen voor de snelheid van de dienst dus dat is wel even iets om rekening mee te houden als je veel in deze gebieden komt. 

CyberGhost biedt mogelijkheden om gebruik te maken van een dedicated IP adres. Je kunt hiermee bepaalde online services whitelisten en naar de buitenwereld toe gebruik maken van een vast IP adres (ondanks dat je werkt met een VPN service). Een vast IP-adres kan een vereiste zijn bij het verkrijgen van toegang tot diverse kantoorapplicaties. 

Het gebruiksgemak van CyberGhost

CyberGhost heeft software voor alle mainstream besturingssystemen zoals Windows, iOS, macOS en Android. De software is voor alle besturingssystemen op dezelfde manier vormgegeven. De provider heeft recentelijk een aantal ingrijpende veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de gebruiksvriendelijkheid van de systemen. Er zijn recentelijk nieuwe software versies geïnstalleerd op ieder besturingssysteem en dat is duidelijk te merken. De programmering is innovatief vormgegeven en is eenvoudig in het gebruik. 

Het installeren van CyberGhost gaat erg eenvoudig. Voor ieder besturingssysteem is een programma of app beschikbaar waarmee je snel de programmering kunt gebruiken en installeren.  

De functionaliteiten zijn makkelijk te vinden én te gebruiken. Dit zie je direct al bij het opstarten van het systeem. Op de website van CyberGhost kun je in één oogopslag zien met welke server je het beste kunt verbinden op basis van snelheid en drukte. Daarnaast geeft dit scherm ook de populaire serversvoor het bekijken van Amerikaanse Netflix of BBC iPlayer weer. Uiteraard zijn dit niet de enige opties die je hebt voor het instellen van een gewenste server. Als je klikt op de optie “More servers” verschijnt er een uitklapscherm en kun je kiezen uit alle server locaties van CyberGhost. 

Uiteraard zijn er ook applicaties beschikbaar voor mobiele devices zoals je smartphone en tablet. De software werkt op een vergelijkbare wijze als hierboven beschreven. De apps zijn verkrijgbaar in de Google Play Store (Android) en de App Store (iOS).

CyberGhost heeft een Firefox browser addon en een VPN Chrome extensie beschikbaar waarvan gratis gebruik kan worden gemaakt. Door te kiezen voor deze optie krijg je voor de buitenwereld een nieuw IP adres en wordt er een encryptie toegevoegd aan je dataverkeer. Je kunt met deze browser toevoeging wél geografische blokkades omzeilen maar besef wel dat je dit niet helemaal anoniem en op de meest veilige manier doet zoals wel het geval zou zijn bij een volledige installatie van de VPN dienst.    

Het is goed te vermelden dat de software van CyberGhost prima te gebruiken is op Linux apparatuur. Hiermee is de provider onderscheidend ten opzichte van de meeste andere aanbieders. Het is een goede optie om gebruik te maken van Kodi of Openelec om een verbinding tot stand te laten komen met één van de servers van CyberGhost.

Mocht je problemen of vragen hebben bij het gebruik van CyberGhost, kun je prima terecht op de website van de provider. De dienst heeft een klantenservice die 24/7 beschikbaar is.Daarnaast kun je het uitgebreide aanbod in handleidingen en FAQ pagina’s raadplegen om de antwoorden op veel gestelde vragen te vinden. De website is in het Nederlands vormgegeven, maar de support pagina’s zijn in het Engels. Je kunt de klantenservice (de chatfunctie) overigens ook in het Duits of Frans benaderen. Je hebt hierbij mogelijkheden om een screenshot toe te sturen om je vraag te visualiseren. Als je vooraf je naam en e-mail adres opgeeft, krijg je de uitwerking van het gesprek ook nog eens per mail toegestuurd. Dit is een handige service die we nog niet eerder hebben ontdekt bij andere VPN providers.     

Mogelijkheden met betrekking tot torrenting en streaming bij CyberGhost

Het downloaden van torrents wordt gezien als onderdeel van de service van CyberGhost. Deze mogelijkheid wordt zelfs direct aangeboden aan de linkerkant van het scherm op de startpagina van de provider. Door het gebruik van torrents kun je het downloaden van bestanden aanzienlijk versnellen omdat je gebruik maakt van andere computernetwerken. Een ander voordeel is dat je dit volledig anoniem doet doordat jouw IP-adres onzichtbaar is voor andere partijen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor boetes voor het illegaal downloaden van content, aangezien je niet te traceren bent. 

Het is goed om in dit kader ook te benoemen dat je bij CyberGhost ook gebruik kunt maken van servers die speciaal geschikt zijn voor het streamen van geografisch geblokkeerde content. Er is bijvoorbeeld een speciale server voor onder andere Duitse of Portugese televisie, maar ook voor het kijken van (Amerikaanse) Netflix. Onze ervaring is dat dit echt goed werkt! 

Aantal gelijktijdige verbindingen

Als je een abonnement hebt afgesloten bij CyberGhost, kun je met zeven apparaten tegelijk gebruik maken van de service. Dit lijkt een beperking omdat er andere VPN providers zijn die onbeperkte mogelijkheden op dit gebied aanbieden, maar voor veel mensen is deze hoeveelheid in de praktijk ruim voldoende. CyberGhost loopt hiermee niet uit de pas met andere diensten.  

Veiligheidsvoorzieningen bij gebruik van CyberGhost

CyberGhost hecht veel waarde aan veiligheid en privacy bij het gebruik van internet. Dit zie je direct terug als je de dienst opstart. Je kunt kiezen voor een aantal functionaliteiten die betrekking hebben op het veiligheidsaspect. Als je kiest voor de optie ”Smart rules”, kun je voor diverse veiligheidsopties kiezen zoals een adblocker aanzetten, tracking pogingen blokkeren en https verbindingen forceren. Het is een optie waarmee je bekende advertentienetwerken, trackers en malware buiten de deur kunt houden. Dit kun je al direct bij het opstarten van je device doen als je gebruik maakt van de 

automatische startfunctie van CyberGhost. Opvallend is dat deze functie alleen te activeren is op het moment dat Windows start. Verder zijn er geen opties om automatisch verbinding te maken met een VPN server.

De kill-switch functie heeft bij CyberGhost de naam “Secure Connect” gekregen. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat al het internetverkeer wordt geblokkeerd op het moment dat er geen VPN verbinding is. Hiermee voorkom je dat er data (onversleuteld en via jouw persoonlijke IP adres) toch via een reguliere internetverbinding wordt verspreid.  

Ook “achter de schermen” heeft de provider de veiligheids- en privacy voorzieningen prima voor elkaar. CyberGhost werkt standaard met het OpenVPN protocol waarbij er gebruik wordt gemaakt van een 256-bit encryptie. De data is hierdoor niet te ontcijferen zonder dat je de beschikking hebtover het juiste wachtwoord. Voor de volledigheid is het goed te benoemen dat je ook zou kunnen kiezen voor de snellere PPTP of L2PT protocollen, maar dit zijn een stuk minder veilige opties.  

Het hoofdkantoor van CyberGhost is gevestigd in Roemenië. In dit land gelden géén strenge regels met betrekking tot het verplicht verstrekken van gegevens aan derden. De provider geeft zelfs periodiek inzicht in een “transparency report”, waarin er wordt aangegeven hoe vaak de provider benaderd is door (overheids) instanties met het verzoek om persoonlijke gegevens te verstrekken. Met deze onderscheidende service wil CyberGhost de gebruiker inzicht geven hoe er wordt omgegaan met diens persoonlijke gegevens.   

CyberGhost geeft aan een no-logging policy te hanteren met betrekking op het inhoudelijk gebruik van de dienst. Het enige wat de provider registreert, zijn de gegevens over het gebruik van de service om de dienstverlening te kunnen optimaliseren. Je privacy komt hierdoor dus niet in gevaar. Een inhoudelijke digitale log geeft immers inzicht in het verleden met betrekking tot het gebruik van data, websitebezoek en downloadgedrag van een persoon.

Snelheid van CyberGhost

Met betrekking tot de snelheid van het internetgebruik is CyberGhost sterk verbeterd. Uiteraard speelt hierbij het aantal servers een grote rol, maar ook factoren als de internetsnelheid en de intensiteit van het servergebruik zijn uiteraard van invloed op de snelheid van een VPN service. Het feit dat CyberGhost is gestopt met het gratis aanbieden van de diensten, komt de snelheid van de service uiteraard ten goede. Er wordt nu veel minder intensief van de servers gebruik gemaakt omdat een groot aantal mensen zijn opgestapt bij CyberGhost na de invoering van debetaalconstructie.Een server die minder belast wordt is uiteraard sneller. 

CyberGhost komt in vergelijking met andere providers goed uit onze snelheidstests. De resultaten van zowel het downloaden als het uploaden pakten prima uit en ook de ping stelde ons niet teleur. Als er gekozen wordt voor een server die in Nederland staat, zal dit géén effect hebben op de ping. Er is wel een verschil te zien in de download- en uploadsnelheid als je de VPN verbinding vergelijkt met een verbinding zonder VPN, maar dit verschil zal niet storend zijn bij het gebruik van internet. Je merkt er eigenlijk nauwelijks wat van. We hebben de server gebruikt voor diverse digitale handelingen zoals het surfen, het bekijken van Netflix, het spelen van (binnen- en buitenlandse) online games, het mailen en het gebruik van social media. Het is goed te vermelden dat het genoemde snelheidsverschil voor de gemiddelde gamer géén probleem zal zijn. Als je echter een professionele speler bent, zou dit wel hinderlijk kunnen zijn. De verbindingen waarvan we gedurende de tests gebruik maakten, waren stabiel en zijn géén enkele keer uitgevallen. 

Prijsstelling van CyberGhost 

Wat ons betreft biedt CyberGhost een prima prijsstelling. Er worden vier pakketten aangeboden, met overeenkomstige functionaliteiten. Hoe langer je een contract afsluit, hoe voordeliger je uit bent. Vooral de maandelijkse kosten voor een langer abonnement zijn scherp te noemen. CyberGhost is één van de voordeligste aanbieders als je kiest voor een overeenkomst voor een langere termijn. Dit wordt duidelijk in het volgende overzicht:

 • Een maandabonnement → $12,95 per maand;
 • Een jaarabonnement → $5,99 per maand;
 • Een abonnement voor twee jaar →$3,69 per maand;
 • Een abonnement voor drie jaar →$2,75 per maand;

Je krijgt ruim de tijd om de diensten van CyberGhost uit te proberen. Als je binnen een periode van 30 dagen aangeeft dat de service van deze provider toch niet helemaal bij je past, krijg je direct je geld terug. Je hoeft hiervoor niet eens een reden op te geven. 

Je hebt alleen een (willekeurige) accountnaam en een wachtwoord nodig om gebruik te maken van de VPN service. Deze gegevens worden versleuteld en zijn zelfs niet zichtbaar voor CyberGhost. De provider kan deze gegevens niet herleiden naar jou als persoon. Het afhandelen van de betaling van het abonnement wordt verzorgd door Cleverbridge. Dit is een partij die bekend staat als een payment service provider die een volledige privacy garandeert. CyberGhost heeft dus zelf géén inzicht in je betaalgegevens.   

Voor- en nadelen CyberGhost

Als we CyberGhost vergelijken met andere aanbieders, kunnen we een aantal voor- en nadelen benoemen. Uiteraard is het goed om te beseffen dat deze voor- en nadelen een subjectief karakter hebben en voor iedere gebruiker anders kunnen zijn. We hebben gekozen om de drie belangrijkste voordelen en drie belangrijkste nadelen voor je op een rijtje te zetten om een beeld te schetsen van deze aanbieder: 

Voordelen gebruik CyberGhost:

 • Zeer veel servers beschikbaar;
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding; 
 • Aparte servers voor torrenting en streaming.

Nadelen gebruik CyberGhost:

 • In gebieden als Afrika en Azië slechts een beperkt aantal servers;
 • Automatische opstartfunctie alleen te activeren op het moment dat Windows start;
 • Software (inclusief) service en support Engelstalig. 

Specificaties van CyberGhost

 • Software: Windows, iOS, macOS, Android;
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP;
 • Aantal landen waar servers beschikbaar zijn: 52;
 • Aantal beschikbare server locaties: 2750;
 • Gelijktijdige verbindingen: 7;
 • Torrents: ja;
 • Netflix: ja;
 • Logs: Nee;
 • Prijs: vanaf $2,75 per maand;
 • Niet goed geld terug periode: 30 dagen.

De eindconclusie: is CyberGhost een interessante optie voor je?

Wat ons betreft komt CyberGhost zeker in aanmerking als je een goede VPN provider zoekt, waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. De provider is één van de voordeligste aanbieders als je een langere overeenkomst aangaat. Wat ons betreft is dit een veilige keuze. CyberGhost heeft ons niet teleurgesteld met betrekking tot de stabiliteit en snelheid van de verbindingen. Uiteraard zul je het merken als een server op sommige momenten wat intensiever gebruikt wordt, maar dat is eenvoudig op te lossen door een andere server te kiezen uit het grote aanbod, mits je niet in gebieden als Afrika of Azië bent. 

Daarnaast is het ook letterlijk een veilige keuze om van de diensten van CyberGhost gebruik te maken. Met betrekking tot privacy en veilig gebruik van internet heeft de provider de zaken goed voor elkaar, zoals dit uiteraard hoort bij een virtual private network aanbieder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten