PureVPN

Review 2019

Bijgewerkt op sep, 2019


  • Veel snelle servers

  • Veel servers in verschillende landen

  • Het logbeleid

7.5

VPN Score

Snelheid
8
Gemak
9
Veiligheid
5
Servers
8

Specificaties PureVPN

Eindcijfer:

7.5


Opties:

Netflix, HBO, AmazonPrime


Gelijktijdige verbindingen:


Torrents:

1


Besturingssystemen:

Windows, Mac, iOS, Android, Linux


Protocollen:

OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP


Logbeleid:

Wel logs


Aantal servers:

2000+ in 140 landen


Vanafprijs:

2.88


Geld-terug-garantie:

30 dagen geld terug

PureVPN

PureVPN is gevestigd in China en biedt betaalbare en snelle VPN servers aan vanuit 2000+ servers welke over meer dan 140 landen verdeeld zijn. Hiermee is PureVPN de enigste vpn provider welke in zoveel verschillende landen is gevestigd. In dit artikel delen wij onze ervaring met PureVPN. Om een goede ervaring te delen, hebben wij natuurlijk zelf eerst een server aangevraagd.
PureVPN voor verschillende browsers en software
Wij hebben PureVPN getest op verschillende devices met verschillende software. Wij zijn begonnen om de servers te testen op een laptop met Windows erop.

PureVPN op windows
Nadat wij een server voor een paar euro hadden besteld, kwamen wij in een portaal terrecht met een duidelijke handleiding om de VPN server ready te maken. De server werkt via twee verschillende manieren; via de app en via de Google Chrome extentie.
PureVPN downloaden via de Windows app
Na aanschaf kregen wij een e-mail met onze gegevens. Toen wij daarop inlogde konden wij eenvoudig via het portaal de app downloaden. Wat ons duidelijk is opgevallen, is de eenvoud hoe PureVPN werkt. Via duidelijke afbeeldingen is het erg eenvoudig om de server klaar te maken voor gebruik.

Als je de server geïnstalleerd hebt, kom kun je jezelf snel verbinden. Dit is allemaal erg eenvoudig.
PureVPN gebruiken via de Google Chrome Extentie
Deze vpn provider biedt ook de mogelijkheid om een extentie te installeren in Google Chrome, welke in ongeveer 5 seconde is gedownload. Via deze extentie kan je inloggen op je PureVPN account, om zo verbinding te maken met de vpn server.
De PureVPN extentie is standaard ingesteld op een Amerikaanse server, maar is zeer eenvoudig aan te passen wanneer je op select country klikt. Hier staat gelukkig ook een Nederlandse VPN server tussen. Wanneer je op connect klikt, is je VPN server actief. Kortom, deze extentie is echt zéér bruikbaar.

Purevpn netflix
Een vpn server van PureVPN is zeer geschikt om gebruik te maken van Netflix. Het is zelfs zo dat PureVPN vraagt waarvoor je de vpn server voornamelijk voor wil gebruiken. Wanneer je kiest om een vpn server te gebruiken voor Netflix, dan worden automatisch de juiste instellingen ingeladen.

Zo ziet dat eruit. Wanneer je bij popular websites op Netflix klikt, wordt je automatisch doorverbonden naar de site van Netflix. In dit voorbeeld hebben wij gekozen om Netflix US te gebruiken. Je kan echter zelf ook kiezen om Netflix UK te gebruiken. Netflix NL kan je niet selecteren. Echter is dit geen probleem, want met Netflix US of Netflix UK kan je gewoon inloggen op je (niet)- Nederlandse Netflix account.

PureVPN Kodi extentie
Ook voor Kodi heeft PureVPN een extentie ontwikkeld, waardoor eventuele geografische blokkades worden opgeheven. Hierdoor kun je met PureVPN in combinatie met Kodi vrijwel alles zien.

Pure vpn apple:

PureVPN servers
Het bedrijf achter de servers is gevestigd in China en biedt de meest geavanceerde servers aan. Via de provider kan je met servers connecten in meer dan 140 landen, en heb je de keus om met meer dan 2.000 verschillende servers te connecten.

PureVPN kosten
Naast de eenvoud van de server, kenmerkt PureVPN zich ook door de lage kosten. De server is al aan te schaffen vanaf $3,33 per maand, hiervoor dien je een jaarabonnement af te sluiten. In euro’s kom je dus nog iets goedkoper uit. Wil je niet een jaar lang vast zitten aan PureVPN? Dan kan je er voor kiezen om de server voor één maand af te sluiten voor $10,95. Wanneer je één maand te kort vind, maar één jaar te lang, dan kan je er voor kiezen om voor drie maand een vpn af te sluiten voor slechts acht dollar. Dit komt neer op ongeveer zeven euro.
Bevalt de server je absoluut niet? Dan kan je gebruik maken van de PureVPN money back guarantee. Je kunt dan binnen 31 dagen je geld terug claimen en de server stop zetten. Dat vinden wij top service!

Ben je wel bereid om de server af te nemen, dan kan je via verschillende manieren betalen. Je kunt eenvoudig met je Nederlandse bankrekening betalen via iDeal. Maar ook kan je betalen via je Creditcard, Paypal, Bitcoin, Bank overschrijving of een PaySafeCard.

PureVPN snelheid
Nu weten wij waarvoor we de vpn server van PureVPN voor kunnen gebruiken, en wat het maandelijks kost. Maar is het geld de server wel waard? Wij vinden dat absoluut. Echter is de server van PureVPN niet altijd even snel, soms is de server wat aan de trage kant. Echter is de snelheid van de server ruim voldoende.

Anoniem downloaden met PureVPN
De vpn server van PureVPN staat het toe om anoniem te downloaden via bijvoorbeeld Bittorrent. Hier valt echter wel op te merken dat je een server moet gebruiken die gevestigd is in een land waar het toegestaan is om via Bittorrent te downloaden. Wees echter niet ongerust, want een heel aantal landen staan het toe om gewoon via Bittorrent te downloaden.

Privacy en beveiliging PureVPN
We kunnen gerust zeggen dat het wel goed zit met de beveiligde vpn servers van PureVPN. De provider biedt een van de meest beveiligde servers aan van alle providers. PureVPN ondersteunt:

  • PPTP
  • L2TP
  • OpenVPN
  • Ikev2

Het is aan te raden om altijd een provider te kiezen die minimaal OpenVPN ondersteunt. Verder biedt PureVPN de optie aan op met SSTP te verbinden, waarmee de provider een zo goed als uniek aanbod heeft.

PureVPN houdt enkel logs bij uit veiligheidsoverwegingen en de technische prestaties. Het is dus niet zo dat er helemaal niet gelogd wordt, wat natuurlijk minder is. Echter, wanneer je een vpn voor normale zaken gebruikt (bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland van Ziggo Go gebruik wilt maken, of in Nederland van de Amerikaanse Netflix), dan hoeft dit zeker geen minpunt te zijn.

Conclusie ervaringen met PureVPN
Samengevat kunnen we zeggen dat PureVPN zeer gebruikersvriendelijk is en erg eenvoudig is om te gebruiken. Ook is deze vpn server al aan te schaffen vanaf $3.33 per maand, wat nog geen drie euro is. Hiervoor krijg je een server die redelijk snel is. De server is snel totdat je de server maximaal wil beveiligen (met bijvoorbeeld SSTP). Verder wordt er enkel gelogd vanuit veiligheidsredenen, waar wij geen voorstander van zijn. Echter zullen deze logs geen probleem zijn wanneer je de vpn normaal gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *