Windscribe

Review 2021

Bijgewerkt op mei, 2020


 • Handige gratis versie

 • Snelle en betrouwbare servers

 • Netflix Amerika is enkel beschikbaar via de aparte server windflix

7.5

VPN Score

Snelheid
7
Gemak
8
Veiligheid
6
Servers
9

Specificaties Windscribe

Eindcijfer:

7.5


Opties:

Netflix


Gelijktijdige verbindingen:


Torrents:

1


Besturingssystemen:

Windows, Mac, iOS, Android, Linux


Protocollen:

OpenVPN, IKEv2


Logbeleid:

Wel logs


Aantal servers:

300+ in meer dan 500 landen


Vanafprijs:

3.7


Geld-terug-garantie:

Geen

Windscribe

Windscribe review 2020

Windscribe wordt in Nederland steeds populairder. In deze review lees je onze bevindingen voor deze VPN-verbinding waarbij we onder andere kijken naar:

 • De mogelijkheden van Windscribe; 
 • Het gebruiksgemak van Windscribe;
 • Installatie van Windscribe; 
 • De mogelijkheden met betrekking tot torrenting bij Windscribe;
 • Aantal gelijktijdige verbindingen;
 • Veiligheid en privacy bij het gebruik van Windscribe; 
 • De snelheid van Windscribe;
 • De prijsstelling van Windscribe;
 • De voor- en nadelen van Windscibe;
 • De specificaties van Windscribe op een rijtje;
 • De eindconclusie: is Windscribe een interessante optie voor je?

De mogelijkheden van Windscribe

Windscribe is een VPN-verbinding met verschillende soorten servers verdeeld over de wereld. Opt dit moment heeft Windscribe servers staan in de volgende landen:

Verenigde Staten (west, centraal, oost), Canada (west, oost), Oostenrijk, België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Letland, Luxemburg, Maleisië, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden, Zwitserland , Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Azerbaijan, Egypte, India, Rusland, Zuid Afrika, Thailand, Turkije, Australië, Nieuw Zeeland, Hong Kong, Japan, Singapore, Zuid Korea, Vietnam, Brazilië, Mexico.

Vanwege privacy redenen biedt Windscribe geen dedicated IP-adressen aan. Het IP-adres van de provider wordt dus door meerdere mensen gebruikt.

Windscribe biedt zowel een gratis als betaalde variant aan. Het gratis pakket van 10Gb is erg krap, vooral als je vaak streamt of bestanden wilt downloaden. De functies van het gratis abonnement zijn beperkt, dit zien we echter bij bijna alle gratis VPN aanbieders. Met de gratis variant krijg je maar toegang tot een aantal servers in plaats van het grote server bereik wat deze provider biedt. Groot voordeel van de gratis variant is dat de verbindingssnelheid net zo groot is als de betaalde variant.

Het gebruiksgemak van Windscribe

Windscribe heeft een duidelijk gebruikersgemak zonder dat er veel poespas bij komt kijken. Je kunt een server selecteren en direct verbinding maken. Windscribe biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen de protocollen UDP, TCP en stealth en daarnaast kun je ook een proxy-verbinding instellen. Echter veel gebruikers zullen geen gebruik maken van deze instellingen en gewoon verbinding maken om hun internetverbinding te beveiligen.

Installatie van Windscribe

Windscribe VPN heeft eigen apps ontwikkeld voor iOS, Android, Windows en MacOS. Deze kun je installeren op het daarvoor bedoelde apparaat zoals bijvoorbeeld je iPhone of Windows computer. Deze software werkt gemakkelijk en spreekt voor zichzelf. Tegenwoordig is de software voor Windscribe ook beschikbaar in het Nederlands. Dit is erg handig voor de mensen die daar waarde aan hechten en/of niet zo goed in de Engelse taal zijn.

Windscribe VPN heeft eigen apps ontwikkeld voor iOS, Windows en Mac. Deze kunnen worden geïnstalleerd op het apparaat waar je een VPN-verbinding op wilt hebben, denk bijvoorbeeld aan je IPhone of Windows computer. De software werkt gemakkelijk en spreekt voor zichzelf.

De software voor Windows en Mac is duidelijk, heeft weinig tierelantijntjes en heeft een strak design. Als je de firewall aanzet wordt, wanneer je de VPN-Verbinding uitzet, al het internetverkeer geblokt. 

Ook voor Linelux is Winscribe makkelijke te installeren. Voor de iPhone en iPad is er een app ontwikkeld welke je kan downloaden wanneer je bij deze provider een abonnement afsluit. De app is gemakkelijk te downloaden vanuit de Appstore, maar wanneer je het liever rechtstreeks vanuit de website van Windscribe wil regelen dan is dit ook mogelijk.

Ook voor Android is er nu een app ontwikkeld. Deze nieuwe app is er basis, je kunt weinig in stellen, maar voor de meeste mensen zal het voldoen aan de eisen. De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Hierdoor is het nu dus nog makkelijker om ook een VPN-verbinding op een Android toestel te hebben.

De mogelijkheden met betrekking tot torrenting bij Windscribe

Op de meeste servers van Windscribe is het toegestaan om torrents te downloaden. Bij sommige locatie zul je het p2p icoon zien met een kruis erdoorheen. Op deze servers is het gebruik van torrenting niet toegestaan.

Aantal gelijktijdige verbindingen

Windscribe geeft aan geen limiet te stellen aan de hoeveelheden gelijktijdige verbindingen. In tegenstelling tot sommige andere VPN-providers is dit dus een groot voordeel.

Daarnaast biedt deze provider nog iets extra’s. Het zijn namelijk browser extensies beschikbaar voor Chrome, Firefox en Opera. Met deze extensie kun je ervoor zorgen dat al het verkeer via jouw browser gaat veilig verloopt. Dit is ideaal voor mensen die graag anoniem willen surfen maar de rest geen behoefte hebben aan een hele anonieme verbinding. Deze extensies zijn gemakkelijk te downloaden via de website. De installatie gaat vanzelf, de extensie wordt namelijk toegevoegd aan jouw browser en die kan je weer gemakkelijk aan- en uitschakelen.

Veiligheid en privacy bij het gebruik van Windscribe

Volgens veel mensen is OpenVPN Protocol zeer veilig. Windscribe maakt hier dan ook gebruik van. Dit betreft een open source protocol en daarvan is gebleken dan het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, te kraken is. De encryptie die hier gebruikt wordt voor de VPN-verbinding is AES 256, dit benadrukt alleen nog maar meer hoe belangrijk Windscribe de veiligheid van het gebruik van hun servers vindt. Daarnaast worden alle IPv6 verzoeken geblokkeerd, dit ter voorkoming dat er lekken optreden. Daarnaast is er ook een DNS lek protectie, iets wat belangrijk is bij een VPN.

Op het eerste gezicht is de veiligheid van Windscribe dik in orde. Echter, wanneer je naar hun privacy beleid gaat kijken dan geven ze aan dat ze sommige dingen loggen. Ze houden bijvoorbeeld bij hoeveel data je verbruikt in de eerste periode van 30 dagen en ze houden bij wanneer je met hun netwerk verbindt. Het gaat om gegevens die anoniem zijn echter wanneer je voor een VPN-verbinding kiest wil je vaak niet dat de provider een logboek bijhoudt van jouw activiteiten. De provider geeft hier op aan dat zij dit enkel doen om data te checken, dit in verband met de gratis variant die deze provider heeft. Windscribe geeft duidelijk aan dat ze niet loggen welke websites jij bezoekt. Het statement van deze provider is zelfs dat zij het belangrijk vinden dat het internet vrij en anoniem gebruikt kan worden. `Door de verschillende adblockers die deze provider aanbiedt kunnen we er wel vanuit gaan dat zij privacy en veiligheid erg serieus nemen.

Naast deze veiligheid biedt Windscribe nog iets anders aan waarvan wij vinden dat het bij veiligheid past. Wanneer je kiest voor Windscibe dan bieden zij een kill switch functie aan. Deze functie zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is om data te verzenden of te ontvangen naar jouw laptop wanneer de VPN-verbinding verbroken wordt. Dit is een hele belangrijke functie en daarom ook een pluspunt voor deze provider.

De snelheid van Windscribe

De snelheid van Windscribe is de afgelopen jaren erg verbeterd. Niet enkel gewoon bij het surfen over het internet. Maar vooral ook bij het downloaden van grote bestanden, is de snelheid van deze provider goed op orde. Naast de snelheid is er ook nog de kwaliteit van de VPN_verbinding. Ook deze is bij Windscribe zeer in orde. Bij het kijken van films of serie wordt de verbinding niet verbroken en ook hapert het niet. Een grote pre voor een VPN-verbinding. De snelheid en kwaliteit van Windscribe zijn erg stabiel.

De prijsstelling van Windscribe

De kosten voor deze VPN-provider liggen vrij hoog. Echter is er wel een mogelijkheid om een korting te krijgen op het maandbedrag. Door een abonnement af te sluiten per jaar, zakt de prijs automatisch per maand. Dit maakt deze provider dan zeker weer meer interessant. Ook is het mogelijk om bij deze provider je eigen abonnement samen te stellen. Afhankelijk van jouw behoeftes en wensen stel je deze samen. Zo heb je een abonnement op maat en betaal je niet voor iets wat je niet gebruikt.

Tevens biedt deze provider ook een gratis VPN-verbinding aan. Hier zitten uiteraard wel beperkingen aan, dit is echter niet alleen bij Windscribe maar bij bijna iedere VPN-aanbieder. De grootste beperking op het gratis abonnement van Windscribe is de databeperking van 10 gigabyte per maand. Als we de vergelijking maken met andere gratis aanbieders is deze databeperking wel één van de grootste. Hierdoor is Windscribe ook de meest gekozen aanbieder als het gaat om gratis providers. Een andere grote beperking van dit gratis abonnement is dat je maar toegang krijgt tot 10 servers over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd toegang hebt tot bepaalde diensten zoals Netflix Amerika. Doordat er een beperkt aantal servers beschikbaar zijn, en er meerdere mensen dus gebruik van maken kan dit de snelheid van de VPN-verbinding doen dalen. Echter voor een gratis variant is de snelheid nog steeds in orde.

De voor- en nadelen van Windscibe

Windscribe is een prettige VPN-verbinding waarbij je van veel opties gebruik kunt maken.
Wanneer we Windscribe gaan vergelijken met een aantal andere VPN-providers dan kunnen we een aantal voor en nadelen benoemen:

Voordelen:

 • Geen limiet op gelijktijdige verbindingen
 • Meer dan 300 servers verdeeld over 50 landen
 • Een goede snelheid ook wanneer je gaat downloaden en streamen. Je kijkt dus een serie zonder haperingen! De gebruiksvriendelijkheid van deze verbinding is ook een dikke voldoende.
 • Prettig gebruikersgemak met de mogelijkheid om de instructies in het Nederlands te krijgen

Nadelen:

 • Geen dedicated IP-adres mogelijk
 • Netflix Amerika is enkel beschikbaar via de aparte server windflix
 • Redelijk prijzig vergeleken met andere VPN-aanbieders
 • Beperkte toegang servers bij de gratis variant
 • Windscibe geeft aan bepaalde zaken wel te loggen

De specificaties van Windscribe op een rijtje

 • Software: Windows, iOS, macOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2
 • Aantal landen waar servers beschikbaar zijn: 55
 • Aantal beschikbare server locaties: 300 +
 • Gelijktijdige verbindingen: onbeperkt
 • Torrents: ja
 • Netflix: ja mits je dit via de server windflix doet.
 • Logs: ja
 • Prijs: vanaf $3,70 per maand
 • Niet goed geld terug periode: 3 dagen

De eindconclusie: is Windscribe een interessante optie voor je?

Windscribe is een prettige en snelle VPN-verbinding, dit in combinatie dat anoniem downloaden via een p2p-netwerk ook tot de mogelijkheden behoort. De interface van Windscribe is heel duidelijk en gemakkelijk in gebruik.

Uiteraard zijn er bij iedere providers een aantal zaken die minder zijn, daar is Windscribe geen uitzondering in. Voorheen kon je met Windscribe geen toegang krijgen tot bijvoorbeeld Netflix Amerika, echter door een nieuwe update is dat nu wel mogelijk mits je gebruik maakt van de speciale server, Winflix genaamd. Op deze manier kun je gebruik maken van Netflix Amerika en ook andere series en films downloaden en of streamen.

Het verbinden van de server lijkt het beste te werken via het UDP-protocol. De prijs van Windscribe is iets aan de hoge kant, vergeleken met andere aanbieders echter biedt deze provider wel de kans om door middel van een jaarabonnement een korting per maand te krijgen. Dit zorgt ervoor dat het maandtarief alweer wat schappelijker is dan wanneer je deze optie niet aanneemt.

Daarnaast is er nog een nadeel dat wij wel belangrijk vinden. Deze provider geeft duidelijk aan in het privacy beleid dat zij loggen. Uiteraard geven zij duidelijk aan dat dit enkel is om zaken te registeren voor doeleinde die de dienst kan verbeteren, echter wanneer je kiest voor een VPN-verbinding dan wil je over het algemeen dat je anoniem bent en dat wat jij online bekijkt of hoe lang jij online bezig bent, niet geregistreerd wordt.

Windscribe biedt ook een gratis variant aan. Ook deze komt goed uit de test maar heeft ook wat nadelen. Doordat de provider een datalimiet van 10 gigabyte oplegt is streamen en downloaden lastiger wanneer je kiest voor een gratis variant.

Als extra optie biedt deze VPN-aanbieder een ad-blocker aan. Deze variant heet R.O.B.E.R.T dit staat voor “Remote Omnidirectional Badware Eliminating Robotic Tool”. Deze tool zorgt ervoor dat domeinen waar advertenties, trackers en malware vanaf komen worden geblokkeerd. Veel websites laden automatisch externe advertenties en trackers zonder dat je dit door hebt. Deze handige tool zorgt er dus voor dat deze domeinen met trackers en advertenties niet meer geladen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten