kan ik meerdere verbindingen maken op 1 vpn

Kan ik meerdere verbindingen gebruiken met 1 VPN?

Als je een VPN-account hebt wil je daar natuurlijk optimaal gebruik van maken. Veel gebruikers vragen zich af of zij meerdere verbindingen kunnen gebruiken met 1 VPN. Dit is mogelijk, maar wel afhankelijk van de provider die je kiest. Bij ExpressVPN kun je tot vijf verbindingen maken op je VPN-account, maar bij Surfshark en GOOSE kun je ongelimiteerd verbindingen maken. Tel daarbij op dat Surfshark één van de goedkoopste aanbieders is, dus als je op zoek bent naar een goedkope VPN provider met eindeloos veel mogelijkheden zit je hier goed.

Waar voor je geld

Met de beste VPN services heb je waar voor je geld! Bij het gebruik van een VPN op meerdere apparaten is het zeker aan te raden een provider te kiezen waarbij je met één account al je apparaten kunt beveiligen. Ontdek alles over dit onderwerp bij VPN Nederland wij vertellen je graag hoe je dit mogelijk kunt maken.

Een andere mogelijkheid om dit te bereiken is door je VPN over je router te laten lopen. Je VPN is dan van toepassing op alle apparaten die hiermee verbonden zijn. Het is helaas niet mogelijk om dit met alle routers te doen, en ook niet alle VPN-aanbieders maken dit mogelijk. Bij NordVPN kan dit wel. Het maakt dan ook niet uit welk besturingssysteem je apparaten gebruiken. Of je nu een MacBook hebt, een Android telefoon en een windows laptop, je kunt ze allemaal beveiligen.

Als je meer dan deze zes apparaten, of bijvoorbeeld vijf in het geval van ExpressVPN, tegelijkertijd wilt gebruiken zul je een extra account moeten kopen. Als je dat niet wilt heb je nog een andere optie: je schakelt dan de VPN uit op één van je apparaten en schakelt deze aan op het apparaat dat je toe wilt voegen.

VPN op router

Zoals hierboven genoemd, is het installeren van een VPN op een router een goede manier om meerdere apparaten te beveiligen zonder meerdere abonnementen aan te schaffen. Je moet hiervoor wel een compatibele router hebben.

Helaas is dit nog niet mogelijk met een router van bijvoorbeeld Ziggo, omdat deze het gebruik van VPN in combinatie met een router niet toestaat. Het is wel mogelijk je apparaten op je Ziggo-router aan te sluiten en vervolgens losse VPN-software op elk device te installeren. Wil je meer lezen over veilig internetten zonder malware en virussen?