vpn instellen de basis

VPN instellen: de basis

Er zit een verschil tussen VPN’s op verschillende besturingssysteem. Zo werkt een VPN op een apparaat met een Mac besturingssysteem bijna hetzelfde als op een Windows besturingssysteem. Wanneer je VPN op een besturingssysteem van Linux wil hebben, vereist dit iets meer technische kennis dan de twee eerder genoemde besturingssystemen. Dit heeft te maken met het feit dat Linux al redelijk veilig is van zichzelf. Ook niet iedere VPN-provider biedt speciale VPN-software voor het Linux besturingssysteem aan. De grote VPN-providers hebben dit wel!

VPN instellen op tablet of telefoon, geen overbodige luxe

Kortgezegd is een VPN-verbinding (Virtual Private Network) een beveiligde en anonieme toegang tot een netwerk. Op deze manier maakt het de internetverbinding veiliger dan zonder een VPN-verbinding. Zie een VPN-verbinding als een firewall zoals je deze op de vaste computer hebt. Een VPN-verbinding beschermt je gegevens online.

Wil je de Beste VPN providers van 2019 zien? Ontdek meer op onze website!

Juist omdat we vaker op een tablet of telefoon gebruik maken van een open Wifi-verbinding, is het handig om op deze apparaten gebruik te maken van een VPN-verbinding. Het installeren van een VPN-verbinding op een tablet of telefoon is ook een minder technisch proces dan wanneer je deze verbinding op een pc wil hebben. Vaak kun je een VPN-verbinding op de tablet of telefoon zetten door middel van een app. Het enige wat je hoeft te doen wanneer je de VPN heb opgestart is je accountgegevens in te voeren. De VPN-app zal wel altijd om toestemming vragen om aanpassingen te mogen doen aan je netwerkinstellingen. Dit is een vereiste om de VPN-app werkende te laten krijgen op je tablet of telefoon.

Een VPN-verbinding op de router

Het voordeel van een VPN-verbinding op de router?

• Geen VPN individueel verbinden op ieder apart afzonderlijk
  • Ieder apparaat wat op de router werkt, is automatisch beveiligd
  • Enkel de router hoeft dus een VPN-verbinding te krijgen!

Eén klein minpuntje aan een VPN-verbinding op de router is dat niet iedere router hiervoor te gebruiken is. Je moet een speciale router hebben of je router laten flashen. Flashen houdt in dat je de firmware van je router laat aanpassen zodat je de VPN erop kunt installeren. Daarnaast is het ook mogelijk om een router te kopen die al geflashed is. Het enige wat je dan nog moet doen is de VPN-verbinding installeren op deze router. Alle apparaten die in huis draaien op de router zijn automatisch allemaal beveiligd. Wil je meer lezen over de VPN? Lees dan ook onze veelgestelde vragen pagina met duidelijke antwoorden.