VPN instellen op Chromecast

Er zijn veel redenen waarom het gebruik van een VPN in combinatie met Chromecast handig is. Niemand kan meekijken met jouw kijkgedrag, bijvoorbeeld. De belangrijkste reden waarom mensen voor een VPN kiezen als ze Chromecast gebruiken is echter de vrijheid die het oplevert.

Met een VPN is het niet zichtbaar van welke locatie je het internet op gaat, waardoor je niet langer last hebt van geografische blokkades. Je bekijkt zo heel eenvoudig content die normaal verborgen zou zijn, bijvoorbeeld op (de Amerikaanse versie van) Netflix, HULU en Kodi. Je bent op het moment dat je een VPN gebruikt anoniem aan het surfen wat je veiliger en vrijheid geeft op het internet.

Een VPN instellen op Chromecast kan op verschillende manieren. Het eenvoudigst is het creëren van een VPN hotspot op je computer, waarna je je TV of SmartTV verbindt met deze hotspot. Als je router geschikt is, kun je ook je VPN via je router laten lopen, waardoor al je internetverkeer dat via die router loopt automatisch beveiligd is.

Creëer een virtuele router met VPN-verbinding

Door een VPN-verbinding op je laptop of computer in te stellen en je device vervolgens te laten fungeren als hotspot, kun je je Chromecast al met VPN-verbinding gebruiken.

De aanpak van deze procedure is afhankelijk van het soort computer of laptop dat je hebt maar in principe kan iedereen met enige kennis van het toevoegen van nieuwe verbindingen dit doen. Lees welke Beste vpn er bij jou past!

Installeer je VPN direct op je router

Je VPN direct op je router installeren heeft als voordeel dat al het internetverkeer dat over je router gaat, automatisch beveiligd is. Er zijn echter routers die hiervoor niet geschikt zijn. Je kunt een speciale VPN-router kopen of de firmware van je router aanpassen. Deze werkwijze is vooral geschikt voor mensen die kennis hebben van routers en het aanpassen van firmware.

Welke aanbieder kies je?

Bij het kiezen van een VPN-aanbieder is het altijd handig rekening te houden met het doel van je VPN. Wil je deze gaan gebruiken in combinatie met Chromecast? Let er dan op dat de provider een snelle verbinding biedt en servers heeft in de landen waar jij graag content wilt zien. Gratis providers bieden je vaak niet deze zaken, waardoor je beter voor een betaalde aanbieder kunt kiezen.