VPN instellen op iOS

Al je Apple devices werken op iOS. Dit besturingssysteem van Apple biedt je helaas geen beveiligde verbinding uit zichzelf. Als je anoniem en veilig wilt surfen, geografische blokkades wilt omzeilen op streamingdiensten en wilt kunnen downloaden, zul je gebruik moeten maken van een VPN. Veel aanbieders van VPN-verbindingen hebben prima oplossingen in huis als je op zoek bent naar de beste VPN voor iOS. Om deze te installeren moet je alvast beschikken over een VPN-account bij een provider en natuurlijk over een Apple device, zoals je telefoon of je tablet.

Een VPN netwerk toevoegen

Je kunt handmatig op je tablet of telefoon een VPN-netwerk toevoegen. Deze optie vind je bij je netwerkinstellingen in je telefoon of tablet. Je hoeft vervolgens alleen jouw (inlog-)gegevens in te voeren en je apparaat maakt verbinding met jouw VPN-provider. Je kunt nu het internet op zonder dat iemand jouw data kan zien. Deze optie is handig als jouw provider geen apps of software heeft ontwikkeld voor de installatie van een VPN op je Apple device. Als je provider dergelijke apps wel heeft, kun je hier gebruik van maken.

Verbinding maken via een app

Om je VPN aan- en uit te kunnen zetten via een app controleer je eerst of jouw provider een app beschikbaar heeft gesteld. Zoek hiervoor in de Appstore op de naam van je provider. ExpressVPN, GOOSE VPN, en NordVPN zijn voorbeelden van providers die apps aan hun klanten bieden. Na het downloaden van de app vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in en kun je beginnen met surfen.

Je router gebruiken

Er is nog een manier om je Apple device te beveiligen met een VPN. Hiervoor stel je je VPN in op een (virtuele) router. Een virtuele router maak je door een hotspot te creƫren die voorzien is van een VPN. Vervolgens verbind je hier je iPad of iPhone mee. De gevorderde gebruiker kan ook zijn of haar VPN op een router instellen. Niet alle routers zijn hier echter voor geschikt en het vergt kennis van de router en de VPN zelf om dit goed te doen.