VPN instellen op iPad

Veilig surfen is tegenwoordig mogelijk met behulp van een VPN. Niet alleen op je laptop of computer, maar ook op je mobiele apparaten zoals je tablet en telefoon. Dat geldt natuurlijk ook voor je iPad. Gebruik je al langer een VPN en wil je deze nu ook installeren op je iPad, of heb je speciaal voor je iPad een VPN-abonnement genomen? Dan installeer je je VPN heel eenvoudig op je tablet. Er zijn een aantal manieren waarop je dat kunt doen, de één wat eenvoudiger dan de andere. Elke werkwijze heeft voordelen.

Installatie via een app

Bekende VPN-providers hebben apps ontwikkeld die gebruikt kunnen worden op een tablet, dus ook zeker op IOS systemen kun je dit instellen. Om te controleren of jouw VPN-provider een app heeft zoek je deze in de Appstore op je tablet. Als er een app beschikbaar is, installeer je deze en voer je je gegevens in. Vaak hoef je alleen een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, waarna je met de app heel eenvoudig je VPN aanzet. Je surft vanaf dat moment veilig. Dit is de eenvoudigste manier een VPN op je iPad te zetten. Als je niet zo zeker bent over de installatie van een VPN op je iPad kun je zelfs je provider selecteren op de beschikbaarheid van dergelijke apps.

VPN instellen via netwerkinstellingen

Er zijn ook providers die geen apps voor de iPad of mobiele apparaten hebben. In de meeste gevallen hebben de Beste VPN services wel deze mogelijkheid voor alle IOS systemen. Je kunt alsnog voor zo’n provider kiezen omdat deze misschien biedt wat jij wilt. Gebruik maken van deze VPN’s doe je door de VPN toe te voegen als nieuw netwerk. Je gaat hiervoor naar de netwerkinstellingen op je iPad en klikt op ‘VPN’, waar je vervolgens alle benodigde gegevens invoert. Lees ook de basis met hoe je een VPN in kunt stellen.

Gebruik je (virtuele router)

Als je router is uitgerust met VPN kun je een verbinding tot stand brengen met je iPad, waarna het internetverkeer dat via je iPad plaatsvindt ook beschermd is. Het is in sommige gevallen mogelijk je VPN direct op je router te installeren, maar dat vergt wel de juiste router en kennis van zaken. Het is eenvoudiger een virtuele router in te stellen, waarbij je je laptop of computer gebruikt als hotspot terwijl er een VPN-verbinding actief is.