VPN instellen op je TV

Het instellen van een VPN is niet alleen mogelijk op je computer. Je andere devices kunnen er ook veiliger en beter door gaan werken. Dat geldt voor je smartphone, maar ook voor SmartTV’s. AppleTV’s maken bijvoorbeeld altijd onbeveiligd verbinding met het web. Een VPN is dan zeker aan te raden. Heb jij thuis een AppleTV, SamsungTV of andere SmartTV en wil je onbeperkt films en series kijken? Dan kan een VPN goed van pas komen. Om je VPN in te stellen op je TV heb je allereerst een abonnement bij een VPN-provider nodig. Daarnaast moet je TV verbinding kunnen maken met internet.

De eenvoudigste manier

Sommige VPN-providers bieden apps aan voor SmartTV’s, zodat je alleen een app hoeft te downloaden op je TV en via deze app je VPN kunt gebruiken. Het is verstandig te controleren welke aanbieders dit doen en voor welke apparaten er dergelijke apps beschikbaar zijn. Op deze wijze je VPN op je TV instellen is verreweg de eenvoudigste, dus het loont om een abonnement af te sluiten bij een provider die dit aanbiedt. Enkele providers die dit doen zijn ExpressVPN, NordVPN of IPVanish.

VPN instellen met behulp van je (virtuele) router

Een andere manier om je VPN in te stellen op je TV, is door gebruik te maken van je router. Je kunt je VPN installeren op je router, zodat al het internetverkeer dat via die router gaat, over een beveiligde verbinding plaatsvindt. Hiermee zijn alle apparaten in je huis of kantoor direct beveiligd. Het nadeel van deze werkwijze is dat je router hiervoor geschikt moet zijn en dat niet alle routers goed blijven werken na het instellen van je VPN. Als je dit wilt proberen is het aan te raden eerst te controleren of je router hiervoor geschikt is en een uitgebreide handleiding te raadplegen voor deze werkwijze. Een andere, meer gebruiksvriendelijke manier om dit te doen is een virtuele router instellen. Je maakt dan van je computer of laptop met VPN-verbinding een hotspot, die je vervolgens verbindt met je TV. Alle internetverkeer verloopt dan via deze hotspot. Ben je op zoek naar de beste VPN en wil je reviews maar ook direct VPN services vergelijken? Dat kan bij ons!