waarom een vpn nodig

Waarom een VPN gebruiken?

Misschien gebruiken je vrienden een VPN om mee te surfen en ben je benieuwd wat een VPN precies is, en wat zo’n verbinding voor jou kan betekenen. Het is een feit dat steeds meer Nederlandse consumenten met een VPN anoniem surfen. Een VPN staat voor Virtual Private Network, en zorgt ervoor dat jouw internetverkeer versleuteld en omgeleid wordt. In de praktijk betekent dit dat niemand nog kan zien vanuit welke locatie jij het internet op gaat en welke websites je bezoekt. Je surft zo veiliger en je hebt meer mogelijkheden op het internet. Zo kun je geografische blokkades omzeilen, goedkoper online winkelen, reizen boeken en hebben hackers geen kans.

Toepassingen van een VPN

Omdat het niet mogelijk is jouw locatie te achterhalen als je een VPN gebruikt, kun je meer op het internet. Zo heb je met een VPN wél toegang tot je streaming accounts als: Netflix of Popcorn time als je in het buitenland bent, en kun je vanuit Nederland buitenlandse streamingdiensten bekijken. Daarnaast kun je met de beste VPN zelf kiezen van waaruit je het internet op gaat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om online te winkelen vanuit een andere locatie dan waar je je op dat moment bevindt. Webwinkels en aanbieders van vliegtickets stemmen hun prijzen vaak af op geografische locaties van bezoekers. Je kunt zo goedkoper winkelen met heel weinig moeite. Een ander voordeel van het gebruik van een VPN is dat medegebruikers van jouw computer niet kunnen zien welke websites je bezoekt. Dat geldt ook voor overheden die het internetgebruik in eigen land monitoren. Je privacy is zo uitstekend gewaarborgd.

Beginnen met een VPN

Als je een VPN wilt uitproberen kun je gebruik maken van één van de gratis providers van VPN, of een betaald abonnement afsluiten. Dat laatste verzekert je van een goede verbinding en geeft je doorgaans veel meer mogelijkheden. Aanbieders van VPN-verbindingen bieden je software in de vorm van een handige app om je VPN eenvoudig aan te zetten. Je hoeft dus weinig technische kennis te hebben om vandaag nog te starten met VPN. Lees ervaringen en reviews en bekijk of NordVPN, ExpressVPN of mogelijk PIA beter bij je past.