waarom een vpn router gebruiken

Waarom een VPN router gebruiken?

Wat is een VPN en waarom zal ik een VPN? Met een VPN-abonnement kun je vaak meerdere apparaten beveiligen. Hiervoor moet je wel op al je apparaten apart de software installeren die hiervoor nodig is. Dat hoeft niet veel werk te kosten, maar als je regelmatig wisselt van apparaat moet je hier elke keer aan denken. Het is dan een stuk eenvoudiger om een VPN router te gebruiken. Via deze router zijn al je apparaten thuis of op je kantoor, verbonden met internet. Als je VPN op je router installeert, zijn vervolgens alle apparaten die je op deze router aansluit, beveiligd met één VPN. Dat is ook handig als je klanten of bezoekers veilig wilt laten surfen. Tevens is dit de enige mogelijkheid om apparaten via een VPN te gebruiken die dit niet ondersteunen, zoals Google Chromecast en je Smart-tv. Op die manier kun je buitenlandse series op de Beste VPN voor Netflix wél kijken op deze apparaten. Hiervoor heb je een speciale router nodig die geschikt is voor VPN-installatie.

Welke VPN router kiezen?

De meeste mensen zijn op zoek naar een VPN router die als cliënt router dient. Deze router doet wat hierboven is beschreven. Het is ook mogelijk om een VPN router te kiezen die je zelfs op afstand de mogelijkheid biedt om te surfen met VPN. Dan zoek je een VPN router die als server fungeert. De meeste consumenten kiezen voor de eerste optie. Je hebt dan keuze uit ontzettend veel merken en opties. Je kunt ook voor de eenvoudige weg kiezen. Dan koop je één van de Beste VPN router bij je VPN-provider. ExpressVPN en NordVPN bieden je bijvoorbeeld deze mogelijkheid. Tegen meerprijs wordt de router zelfs voor je geconfigureerd.

Kracht van je router

Je VPN laten verlopen over je router mag dan een handige oplossing zijn, je hebt er wel een krachtige router voor nodig. Dan gaat het met name om processorkracht. Als je een goede router wilt die al jouw data kan versleutelen, zul je een router met grote processorkracht moeten aanschaffen. Deze zijn niet goedkoop, maar leveren wel de kwaliteit die je nodig hebt. Je hebt immers niets aan een goede VPN-verbinding over een slechte router.