wanneer moet ik een vpn gebruiken

Wanneer moet ik een VPN gebruiken?

Natuurlijk is niemand verplicht een VPN te gebruiken, maar er zijn wel gevallen waarin het zeker aan te raden is gebruik te maken van een VPN. We raden je sterk aan een VPN te gebruiken als je regelmatig gebruik maakt van openbare Wifi-netwerken. Het is prettig dat er op steeds meer plaatsen (gratis) openbaar internet beschikbaar is, maar deze netwerken zijn niet altijd even goed beveiligd, als ze al beveiligd zijn. Een VPN gebruiken als je surft op je laptop, tablet of telefoon stelt je in staat je data te beveiligen. Dat kan natuurlijk ook als je van je eigen netwerk gebruik maakt. Je surft dan versleuteld, waardoor niemand kan zien welke websites je bezoekt. Dat kan handig zijn als je niet wilt dat andere gebruikers van je apparaten kunnen zien wat je op het internet doet. Ontdek wat VPN Nederland je kan vertellen over het gebruiken van één van de Beste VPN om anoniem te kunnen surfen, downloaden, streamen en nog veel meer.

Censuur omzeilen

Een andere situatie waarin een VPN onontbeerlijk is, kom je tegen als je gecensureerde websites wilt bezoeken. Diverse overheden, zoals de Chinese, willen voorkomen dat internetgebruikers bepaalde websites kunnen bezoeken. Deze zogeheten censuur is alleen te omzeilen met een VPN. Naast censuur omzeilen, kun je op deze manier ook voorkomen dat een overheid meekijkt met je internetgebruik. Als je vermoedt dat je activiteiten worden gevolgd, is het gebruik van een VPN zeker aan te raden. Let er dan wel op dat de VPN-provider niet gelieerd is aan een land als de Verenigde Staten. Dan kan de provider alsnog data doorsluizen aan die overheid.

Anoniem downloaden en overal streamen

In steeds meer landen wordt downloaden illegaal. Omdat een VPN je voorziet van een virtueel IP-adres waarbij niet zichtbaar is vanaf welke locatie je surft, is jouw activiteit niet herleidbaar. Dat maakt het mogelijk anoniem te downloaden. Het streamen van content wordt met gebruik van een VPN ook eenvoudiger. Zo kun je geografische blokkades omzeilen en Amerikaanse content op het Netflix-account zien. Tegelijkertijd heb je ook gewoon toegang tot je Nederlandse accounts als je je in het buitenland bevindt. Dit is alleen mogelijk als je een VPN gebruikt.