Nieuws

Veel klachten bij Viaplay over Formule 1 stream

Koen

Het regent klachten bij Viaplay over de kwaliteit van de Formule 1 live stream. Vrijwel ieder weekend zijn de problemen groot. Tijdens de afgelopen GP van Monaco stond de sociale media vol met ontevreden klanten.

Gebruikers klagen over de slechte kwaliteit van de stream of de haperende beelden. In sommige gevallen valt de uitzending zelfs in zijn geheel weg. Ook in Kassa werd aandacht besteed aan de klachten over Viaplay.

Compensatie

De consumentbond heeft geopperd dat klanten worden gecompenseerd voor de beloftes die Viaplay niet nakomt. Volgens de bond staan gebruikers daarmee in hun recht. Daarnaast wil de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een oplossing voor de problemen bij Viaplay

Viaplay legt de schuld voor een belangrijk deel bij de klagers. Zo zou de internetverbinding te traag zijn of de tv niet geschikt. Klagers zelf weerspreken dit weer.

VPN als alternatief

Een alternatief voor Viaplay is het volgen van de Formule 1 met behulp van een VPN. In een paar landen, zoals Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk wordt de formule 1 namelijk gratis uitgezonden via legale online tv-kanalen. Hiervoor dien je echter wel te beschikken over een IP-adres uit het buitenland.

In ons stappenplan lees je precies wat je moet doen om hier gebruik van te maken.

Geen reacties

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.