Veilig Internetten

Veilig internetten, dat doe je natuurlijk liever dan onveilig internetten.
Maar wat verstaan we hier nu onder?
Veilig internetten kan verschillende dingen betekenen: veilig downloaden, veilig streamen, veilig surfen of gewoon altijd veilig online zijn.

Bij alles wat je online doet wil je dat jouw gegevens niet traceerbaar zijn, vooral betalingsgegevens, maar ook persoonlijke gegevens en wachtwoorden.

veilig internetten

Veilig internetten met een VPN

Als je veilig wilt internetten kan een VPN uitkomst bieden. Hiermee wordt je internetverkeer versleuteld. Criminelen kunnen jouw gegevens dan niet langer achterhalen.

Een VPN is zeker aan te raden bij gebruik thuis of op het werk, maar al helemaal als je regelmatig gebruik maakt van openbare netwerken.

Openbare netwerken zijn niet of nauwelijks beveiligd. Als je hier een betaling doet is de kans aanwezig dat een ander jouw gegevens in kan zien. Dat wil je te allen tijde voorkomen.

Ben je op zoek naar een veilige VPN? Onze reviews kunnen je precies vertellen welke VPN geschikt is voor jou. Zo kies je eenvoudig de beste VPN waar je veilig het internet mee op kunt.

Veilig internet met een VPN

Als je veilig wilt internetten en daar een VPN voor wilt inzetten, wil je uiteraard wel dat deze ook doet wat jij verwacht.

Een goede VPN die geschikt is voor veilige online surfen versleutelt jouw gegevens en zorgt voor een privéverbinding. De versleuteling van je gegevens heet ook wel encryptie. Er zijn een aantal VPN services en providers die zich toe hebben gelegd op veilig internetten en anoniem surfen. Zij bieden je de beste encryptie, hebben een killswitch ingebouwd en verzamelen geen informatie over jouw surfgedrag.

Als je naast veilig internetten ook anoniem wilt surfen, kan dat een belangrijke factor zijn.

Veilig surfen voor beginners

Ben je nog niet thuis in de wereld van VPN?

Laat je dan eerst informeren over een VPN.

Lees onze artikelen ‘Hoe werkt een VPN?’ en ‘Wat is een VPN?’ voor basisinformatie over VPN verbindingen en providers. Daarna kun je nagaan welke VPN de beste is voor jou. Er zijn verschillende VPN services die je als beginner kunt gebruiken.

Deze diensten bieden je een handige interface en optimaal gebruikersgemak, waardoor je zelfs als leek veilig kunt internetten met behulp van een veilige VPN.